Ostekake med blåbær

Bakt ostekake med blåbær er en kjent klassiker, og det er ikke uten grunn. Her får du en deilig kake med friske blåbær.

60+ min
Middels
Ostekake med blåbær

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 160 ℃.
    2. 2
      Knus kjeksen og blant med smeltet smør i en bolle.
    3. 3
      Fordel kjeksmassen i bunnen av en smurt kakeform, ca. 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Sett bunnen i kjøleskap, og la den stå kaldt samtidig som kremen lages.
    4. 4
      Bland sammen sukker, kesam og kremost med en håndmikser. Ha i ett egg av gangen, og rør godt inn. Rør inn blåbær og sitronskall, og fordel massen over kakebunnen.
    5. 5
      Stekes helt nederst i stekeovnen i ca. 90 minutter. Følg med den siste halvtimen. Avkjøl kaken før den tas ut av formen. Dryss gjerne over litt melis og friske blåbær rett før servering.
    6. 6
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i oktober.