Himmelsk pærekake

Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges på kaken. Laken brukes til dynking etter steking for å få et saftig resultat. Mmmm....

60+ min
Middels
Himmelsk pærekake

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell pærene og del dem i mindre biter.
    2. 2
      Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.
    3. 3
      Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
    4. 4
      Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
    5. 5
      Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
    6. 6
      Server kaken med vispet krem eller is til.