Grunnoppskrift på lyse muffins
Muffins er superenkle å lage og smaker alltid godt. De kan dessuten se helt forskjellige ut fra gang til gang. Med en god grunnoppskrift er det bare fantasien som setter grenser.
40-60 min
Enkel
Tips!
Tips 1: Vil du lage mørke muffins kan du tilsette 25 gram kakao i deigen. Oppskriften kan også tilsettes forskjellig fyll som nøtter, frukt, sjokolade og krydder. Du kan også erstatte halvparten av melet med fullkornshvetemel hvis du ønsker en grovere muffins.
Tips 2: Del muffinsene og fyll med pisket krem og jordbærsyltetøy eller glasur i stedet for å ha det på toppen.
Slik gjør du
- 1Sikt melet i en bakebolle, tilsett smør og smuldre det ut i melet.
- 2Rør inn bakepulver, vaniljesukker, sukker, vann og egg. Ikke rør for mye, det skal bare blandes sammen.
- 3Fordel røren i muffinsformer, og sett dem utover en bakeplate.
- 4Stek muffinsene ved 180 °C i ca 20 min. Avkjøl på rist.
- 5Glasur:
- 6Visp sammen sukker og eggeplommer i en bolle i vannbad til ca 60 °C.
- 7Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin, og tilsett smøret gradvis mens vispen går. Pisk blandingen luftig og glatt.
- 8Tilsett vaniljeessens og konditorfarge med den fargen du selv ønsker.
- 9Bruk fantasien og pynt med det du måtte ønske. Bær, nonstop, kakestrøssel, hakket sjoklade eller nøtter er gode alternativer.
- 1