Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Svin indrefilet er både magert, godt og mild på smak. Soltørkede tomater har en sterk smak og er ypperlig som smakstilsetning, og er sammen med basilikum med på å gjøre måltidet både spennende og smakfullt.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120°C
Krydre kjøttet med pepper og brun det på høy varme i en stekepanne med olje. Avkjøl kjøttet på en tallerken med kjøkkenpapir.
Hell oljen av de soltørkede tomatene og bland dem med grovt kuttet basilikum. Legg spekeskinkeskiver ved siden av hverandre på et stykke bakepapir og fordel blandingen over, men spar et par cm i hver ende. Legg kjøttet på midten og rull sammen, slik at du får skjøten på spekeskinken ned. Legg rullen på et bakpapirkledt stekebrett (med skjøten ned).
Sett kjøttet i midten av ovnen og stikk et steketermometer inn i midten av den tykkeste delen av kjøttet. Stek til kjernetemperaturen har nådd 65° C, da får du kjøttet medium stekt. (Stek videre til 70°C for medium pluss eller 75°C for gjennomstekt).Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i ca. 15 minutter.
Potetsalat
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Skjær sopp i båter stek dem sammen med en hel hvitløksbåt i en varm stekepanne med olje til det har fått en fin farge. Ta bort hvitløken når soppen er ferdig stekt.
Bland sammen Crème Fraîche, pepper, sitronskall, sennep, olivenolje. Vend inn poteter og sopp. Kok opp vann, ha i erter og kok dem i 2 minutter, til de er møre. Hell av vannet og vend ertene inn i salaten sammen med grovt revet hjertesalat.

Tips:

Server innbakt svin med potetsalat og gjerne litt god grov sennep.