Hvit pizza med pinnekjøtt

Hvit pizza med pinnekjøtt

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Italiensk og norsk tradisjon flettes sammen i denne spennende retten! Pizza med pinnekjøtt er en god idé om du har rester igjen fra julemiddagen.

Fremgangsmåte

Ha mel, gjær, vann, salt og olivenolje i en bakebolle. Elt deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 8 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
Forvarm stekeoven til 250 °C.
Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til en pizzabunn og legg den over på en bakepapirkledd stekeplate.
Fordel rømme, ost og potetskiver på pizzabunnen og krydre med salt og pepper. Legg på pinnekjøtt og rødløk og dryss over rosmarin.
Sett stekebrettet på nest nederste rille i stekeovnen. Stek pizzaen i ca. 15 minutter. Dryss over litt tyttebær og server.

Tips:

Stek gjerne pizzaen på en pizzastein.