Ingredienser
Italiensk og norsk tradisjon flettes sammen i denne spennende retten! Pizza med pinnekjøtt er en god idé om du har rester igjen fra julemiddagen.
Fremgangsmåte
-
Ha mel, gjær, vann, salt og olivenolje i en bakebolle. Elt deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 8 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
-
Forvarm stekeoven til 250 °C.
-
Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til en pizzabunn og legg den over på en bakepapirkledd stekeplate.
-
Fordel rømme, ost og potetskiver på pizzabunnen og krydre med salt og pepper. Legg på pinnekjøtt og rødløk og dryss over rosmarin.
-
Sett stekebrettet på nest nederste rille i stekeovnen. Stek pizzaen i ca. 15 minutter. Dryss over litt tyttebær og server.