Ingredienser
Server en smaksrik svinekjøttgryte med stangselleri, spinat og sitron.
Fremgangsmåte
-
For å unngå at stangsellerien skal bli trevlete, kan det være lurt å skrelle den litt. Kutt den deretter i litt store biter. Finhakk løken og kutt purren i skiver.
-
Krydre kjøttet med salt og pepper. Ha litt olje i en gryte og stek kjøttet på høy varme i to omganger. Ta kjøttet ut av gryten og senk temperaturen. Stek løken og purren til den er myk.
-
Ha kjøtt, selleri og buljongterningen i gryten. Hell over vann til alt er dekket. La gryten småkoke på lav varme i ca. 1½ time.
-
Tilbered risen etter anvisning på pakken.
-
Visp egg og sitronsaft kraftig sammen, tilsett 2–3 dl av den varme kraften litt etter litt. Visp godt mellom hver gang du tilsetter mer kraft. Hell eggeblandingen i gryten under omrøring, og ha i spinat og persille. Sett på lokk og la gryten hvile et par minutter til kraften har tyknet. Smak til med sitronskall, og eventuelt litt sukker.
-
Dryss hakket persille over gryten og server med ris og gjerne litt brød eller pitabrød til.