Hverdagsgryte med svinekjøtt

Hverdagsgryte med svinekjøtt

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Server en smaksrik svinekjøttgryte med stangselleri, spinat og sitron.

Fremgangsmåte

For å unngå at stangsellerien skal bli trevlete, kan det være lurt å skrelle den litt. Kutt den deretter i litt store biter. Finhakk løken og kutt purren i skiver.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Ha litt olje i en gryte og stek kjøttet på høy varme i to omganger. Ta kjøttet ut av gryten og senk temperaturen. Stek løken og purren til den er myk.
Ha kjøtt, selleri og buljongterningen i gryten. Hell over vann til alt er dekket. La gryten småkoke på lav varme i ca. 1½ time.
Tilbered risen etter anvisning på pakken.
Visp egg og sitronsaft kraftig sammen, tilsett 2–3 dl av den varme kraften litt etter litt. Visp godt mellom hver gang du tilsetter mer kraft. Hell eggeblandingen i gryten under omrøring, og ha i spinat og persille. Sett på lokk og la gryten hvile et par minutter til kraften har tyknet. Smak til med sitronskall, og eventuelt litt sukker.
Dryss hakket persille over gryten og server med ris og gjerne litt brød eller pitabrød til.