Høstburger med hjemmelaget gulrotburgerbrød

Høstburger med hjemmelaget gulrotburgerbrød

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hvem sier vel nei til en saftig burger i hjemmelaget brød? Vi har toppet den med sprøstekt bacon, cheddar, egg og en nydelig burgersaus.

Fremgangsmåte

Lag burgersaus: Finhakk rødløken og bland den med tomatketchup, majones, hakket sylteagurk og dill.
Varm opp en stekepanne med rapsolje. Stek burgerne på høy temperatur i ca. 2 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekte og gylne.
Sprøstek baconskivene i stekepannen, stek deretter speileggene.
Del gulrotburgerbrødene i to og smør burgersaus på bunnen av brødet. Legg deretter på en burger, etterfulgt av bacon, tomatskiver, salatblader, ost og mer burgersaus. Topp med et speilegg før du legger på toppen av burgerbrødet.
Server gjerne burgeren med ekstra tomatketchup til.
Gulrotburgerbrød:
Forvarm stekeovnen til 215 °C.
Skrell og rasp gulrøttene. Slappe gulrøtter kan legges i isvann for å gi tilbake noe av sprøheten.
Pisk gjær og lunkent vann lett sammen. La det stå i 10 minutter før du blander det med olje, sukker, egg, salt og hvetemel. Rør godt med en tresleiv til du har en fin og jevn deig.
Strø litt ekstra hvetemel på kjøkkenbenken og hvelv deigen ut på benken. Kna raspet gulrot inn i deigen. Elt deigen i 1–2 minutter.
Del deigen i 8 like store emner og trill dem ut til jevne boller. Trykk bollene litt flate med hånden og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la brødene stå og hvile i 10 minutter.
Stek burgerbrødene i ca. 12 minutter. Avkjøl brødet i noen minutter før det deles i to.
Oppskriften gir 8 burgerbrød. Resten kan fryses ned til senere, eller serveres som tilbehør til salater, supper eller middagsretter.

Tips:

Baconet kan stekes i stekeovnen for et sunnere alternativ. Stek baconskivene på et bakepapirkledd stekebrett på 200 °C i ca. 8–10 minutter, avhengig av hvor godt stekt du liker det.