Honning- og hvitløkglasert ørret

Honning- og hvitløkglasert ørret

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Det er enkelt å like fisk når den er så god som denne ørret-retten. Fisken er tilberedt i en smaksrik saus og servert med herlige grønnsaker til.

Fremgangsmåte

Gni ørretfiletene med salt, pepper og litt paprikapulver og la dem hvile i ca. 10 minutter.
Saus:
Smelt smør på medium varme i en stekepanne. Fres hvitløk i ca. 2 minutter, tilsett resten av ingrediensene til sausen og la det koke rolig i ca. 1 minutt.
Ha ørretfiletene i sausen og trekk i ca. 6–10 minutter. Øs sausen over fisken kontinuerlig mens den trekker.
Grønnsaker:
Del brokkoli i små buketter, og kutt sellerirot og gulrot i små terninger. Kok grønnsakene i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og smak til med finkuttet bladpersille, olivenolje, salt og pepper.
Server ørretfilet på en seng av grønnsaker og topp fisken med resten av sausen.

Tips:

Her kan man om ønskelig bytte ut ørret med laksefileter.