Ingredienser
Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges på kaken. Laken brukes til dynking etter steking for å få et saftig resultat. Mmmm....
Fremgangsmåte
-
Skrell pærene og del dem i mindre biter.
-
Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.
-
Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
-
Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
-
Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
-
Server kaken med vispet krem eller is til.