Ovnsbakt rødkål og epler
Karamellisert deilig kål med nøtter, epler og friske urter. Perfekt tilbehør til kjøtt og grillmat.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 °C.
- 2Kutt rødkålen i båter. Behold litt av stilken slik at båtene henger sammen. Pensle begge sider med smeltet smør eller olivenolje og drypp noen dråper balsamicoeddik på hver båt.
- 3Legg båtene på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt og pepper og sett brettet i ovnen.
- 4Del eplene i store båter, fjern kjernehuset. Ha på noen dråper sitronsaft så eplebåtene ikke blir brune.
- 5Ta brettet med kålen ut av ovnen etter 12-15 minutter. Snu båtene. Legg eplene på brettet og sett tilbake i ovnen.
- 6La eplene bake med kålen i 15 minutter til alt har blitt mørt.
- 7Legg kål- og eplebåtene på et serveringsfat og dryss over finhakket persille og hakkede valnøtter. Serveres varmt eller lunt.
- 8Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i desember.
- 1