Hasselback gulrot
Prøv hasselback gulrøtter som et spennende tilbehør til både fisk og kjøtt. Gulrøttene bakes i ovnen til de blir møre, og får en deilig smak av søt honning og frisk sitron.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 grader.
- 2Vask og tørk gulrøttene godt. Bruk en skarp kniv og skjær jevne, dype snitt i dem. Pass på så du ikke skjærer helt gjennom.
- 3Bland olivenolje, honning og sitronsaft i en liten skål, sammen med salt og kvernet pepper.
- 4Legg gulrøttene over i en ildfast form. Hell olivenolje-blandingen over gulrøttene, og vend det hele. Legg til slutt gulrøttene slik at alle ligger med «snittflaten» opp, og ha i timiankvastene. Bak på 200 grader i ca. 25 minutter, til gulrøttene er møre.
- 1