Hasselback gulrot

Prøv hasselback gulrøtter som et spennende tilbehør til både fisk og kjøtt. Gulrøttene bakes i ovnen til de blir møre, og får en deilig smak av søt honning og frisk sitron.

20-40 min
Enkel
Hasselback gulrot

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 200 grader.
    2. 2
      Vask og tørk gulrøttene godt. Bruk en skarp kniv og skjær jevne, dype snitt i dem. Pass på så du ikke skjærer helt gjennom.
    3. 3
      Bland olivenolje, honning og sitronsaft i en liten skål, sammen med salt og kvernet pepper.
    4. 4
      Legg gulrøttene over i en ildfast form. Hell olivenolje-blandingen over gulrøttene, og vend det hele. Legg til slutt gulrøttene slik at alle ligger med «snittflaten» opp, og ha i timiankvastene. Bak på 200 grader i ca. 25 minutter, til gulrøttene er møre.