Grønn salat

Grønn salat

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lag en grønn og frisk salat med avokado, squash, brokkoli og sukkererter! Salaten passer godt som en lett lunsj, eller som tilbehør til kylling eller kjøtt.

Fremgangsmåte

Kutt brokkolien i fine buketter og kok dem raskt i lettsaltet vann.
La sukkerertene koke med det siste lille minuttet. Sil av vannet og skyll i kaldt vann slik at grønnsakene beholder spensten.
Del avokadoen i to, fjern steinen og skinnet. Skjær tynne skiver på langs av avokadoen og spre skivene ut i en vifte når du anretter på fat eller tallerken.
Skjær agurk i tynne skiver og squash i trekanter.
Rør salt og eventuelt sennep godt ut i eddiken i en skål og pisk oljen godt inn litt etter litt slik at det blir en jevn emulsjon, eller ha oljen i et glass med lokk og rist kraftig til den emulgerer. Bland inn eventuelle urter til slutt.
Anrett salaten på et fat og topp med hakkede urter og dressing rett før servering.