Grønn persillerotmos

Grønn persillerotmos

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Persillerot har en mild og deilig persillesmak og en fløyelsmyk konsistens som passer godt til de fleste retter med stekt kjøtt eller fisk. Her har vi frisket opp farge og smak med bladpersille.

Fremgangsmåte

Skrell persillerot og kutt i mindre biter. Kok bitene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, sett kjelen tilbake på plata og damp bitene tørre. Se til at de ikke svir seg.
Mos persilleroten med stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett fløte. Kjør maskinen til du har en jevn puré og smak til med salt og kvernet pepper.
Dypp bladpersille raskt i kokende vann og ha den deretter direkte over i iskaldt vann. Klem ut så mye væske ut av bladene som mulig. Kjør persilleblader og olje til en fin puré med stavmikser eller hurtigmikser. Passer den eventuelt igjennom en finmasket sil for å få ut grove biter.
Bland puréen inn i persillerotmosen litt etter litt, til du har den farge og smak som du ønsker. Smak til med salt og pepper.
Tips: For å beholde så kraftig grønn farge som mulig kan du vente med å blande inn persillepuréen til rett før servering. Det går fint an å bruke andre rotgrønnsaker og urter enn persillerot og persille. Prøv deg fram med pastinakk, gulrot eller sellerirot, og urter som kjørvel, dill eller koriander.

Tips:

For å beholde så kraftig grønn farge som mulig kan du vente med å blande inn persillepuréen til rett før servering. Det går fint an å bruke andre rotgrønnsaker og urter enn persillerot og persille. Prøv deg fram med pastinakk, gulrot eller sellerirot, og urter som kjørvel, dill eller koriander.