Grønn grønnsakssuppe med kjøttboller og ingefær

Grønn grønnsakssuppe med kjøttboller og ingefær

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne enkle grønnsaksuppen er perfekt å servere på kalde dager. Vi har brukt gulrøtter, poteter og stangselleri, men du kan gjerne bruke andre milde grønnsaker også.

Fremgangsmåte

Kok opp kyllingkraften sammen med ingefær og chili.
Skrell og skjær poteter og gulrøtter i jevne biter. Skjær sellerien i skiver og finsnitt løken.
Ha potetene og gulrøttene over i kraften og la det småkoke til grønnsakene er møre. Tilsett stangselleri, løk og kjøttboller og smak til med soyasaus, salt og pepper.
La suppa småkoke i 5 minutter til kjøttbollene er gjennomvarme. Øs et par desiliter av kraften over i en liten kasserolle eller lignende, tilsett spinat og kjør det med en stavmikser til en glatt saus.
Hell den grønne “sausen” tilbake i suppa og server med det samme.