Grillspyd med kjøttboller

Grillspyd med kjøttboller

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fyr opp grillen, ta frem spydene og gi kjøttbollene en herlig og sommerlig vri. Server dem med potetmos og syltet rødløk til.

Fremgangsmåte

Skjær rød og grønn paprika i store biter. Tre kjøttboller, paprika og tomater i ønsket rekkefølge på grillspyd og pensle spydene med nøytral olje. Grill dem til kjøttbollene er gjennomstekte, og til grønnsakene er møre og har fått en fin farge.
Tilbered potetstappen etter anvisning på pakken.
Dander grillspydene oppå potetmosen ved servering, slik at tomatene kan ligge å sause seg litt. Topp med litt syltet rødløk
Har du rester av potetstappen, kan du lage deilige Potetkaker med ost
Syltet rødløk
Kutt løken i tynne skiver. Kok opp vann, eddik og sukker. La det koke til sukkeret har løst seg opp. Hell laken over løken slik at alt er dekket, og la det stå og trekke i minst 1 time. Fyll syltet rødløk på rene glass med lokk og sett den i kjøleskapet, der er den holdbar minst to uker.

Tips:

Bruker du grillspyd av tre, er det viktig å legge spydene i bløt i ca. 20 minutter slik at de ikke tar fyr.