Ingredienser
Denne oppskriften med ørret blir garantert en hit på middagsbordet, både hos de store og de små. Mens gratengen står i stekeovnen, dekkes bordet.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 200°C.
-
Skjær ørret i porsjonsstykker og dryss over salt og pepper.
-
Del blomkål i store buketter og la dem trekke i lettsaltet vann i 2–3 minutter.
-
Legg ørretstykkene og blomkål i en aluminiumsform. Ta ut fuktoppsamleren hvis aluminiumsformen har det.
-
Finhakk løk og hvitløk, og surr blankt i smør.
-
Rør inn hvetemel og la det frese i 1 minutt.
-
Spe på med melk, litt om gangen, og la sausen småkoke i 5 minutter.
-
Rør inn revet ost og parmesan, og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
-
Hell sausen over fisken og blomkålen, og gratiner i stekeovnen i 10–12 minutter.
-
Server gratinert ørret med blomkål og nypoteter. Pynt gjerne med friske urter om du har.