Gratinert ørret med blomkål

Gratinert ørret med blomkål

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne oppskriften med ørret blir garantert en hit på middagsbordet, både hos de store og de små. Mens gratengen står i stekeovnen, dekkes bordet.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.
Skjær ørret i porsjonsstykker og dryss over salt og pepper.
Del blomkål i store buketter og la dem trekke i lettsaltet vann i 2–3 minutter.
Legg ørretstykkene og blomkål i en aluminiumsform. Ta ut fuktoppsamleren hvis aluminiumsformen har det.
Finhakk løk og hvitløk, og surr blankt i smør.
Rør inn hvetemel og la det frese i 1 minutt.
Spe på med melk, litt om gangen, og la sausen småkoke i 5 minutter.
Rør inn revet ost og parmesan, og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
Hell sausen over fisken og blomkålen, og gratiner i stekeovnen i 10–12 minutter.
Server gratinert ørret med blomkål og nypoteter. Pynt gjerne med friske urter om du har.