Fylte pannekaker

Fylte pannekaker

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Pannekaker er favoritt blant voksne og barn. Nystekte med sukker og blåbærsyltetøy er de en klassiker, men de kan jo også nytes på mange andre måter. Fyll dem med en god kjøttsaus og gratinere dem i ovnen - lettlaget og kjempegodt.

Fremgangsmåte

Ha i mel og salt i en bolle og visp inn melken til en jevn og glatt røre. Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, hermetiske tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Lag litt tykke pannekaker som stekes i middels varm panne.
Fordel kjøttsaus på pannekakene og rull dem sammen. Legg over på et ildfast fat. Hell over ostesausen og dryss over revet ost. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 10 minutter (til osten har fått gylden farge).

Tips:

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.