Eplesyltetøy

Ingenting slår hjemmelaget eplesyltetøy, og i denne versjonen får eplene følge av ingefær for et ekstra kick.

20-40 min
Enkel
Eplesyltetøy
Tips!

Server med pisket krem og brødrasp for en enkel og nydelig dessert!

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i jevnstore biter og ha dem i en kjele.
    2. 2
      Skrell og skjær ingefæren i jevnstore terninger. Ha ingefæren i kjelen sammen med eplene og tilsett vann og sitronsaft. Gi alt et forsiktig oppkok. Kok på svak varme til mesteparten av eplene har kokt i stykker, men det kan godt være noen hele eplebiter igjen.
    3. 3
      Tilsett sukker og kok opp under omrøring. Smak deg frem til du får ønsket sødme på syltetøyet.
    4. 4
      La alt koke i et par minutter til sukkeret er oppløst og hell syltetøyet på steriliserte, varme glass. Fyll glassene helt opp og sett umiddelbart på lokket.