Blåbærsyltetøy

Ingenting er som hjemmelaget syltetøy. Følg denne oppskriften for et herlig blåbærsyltetøy, smør det på skiven eller på pannekaker og drøm deg tilbake til sommeren.

20-40 min
Enkel
Blåbærsyltetøy
Tips!

Rørt syltetøy kan oppbevares 3-4 dager i kjøleskap. Ønsker du å fryse det ned, så tilsett frysepulver. Frys gjerne ned i små porsjoner med tanke på den korte holdbarheten etter at det er tint.

Slik gjør du

    1. 1
      Rens og skyll blåbærene. Bland bær og sukker i en kjele. Skvis over saften av 1 sitron. La alt koke sakte opp til alt sukkeret er oppløst og bærene er myke.
    2. 2
      Tilsett 1 ss maizena hvis du ønsker syltetøyet litt stivere. Kok videre i 5 minutter. Trekk kjelen til side og fjern eventuelt skum som har samlet seg på overflaten
    3. 3
      Hell det varme syltetøyet over på varme, rene glass og sett på lokk.