Friterte kyllingruller

Friterte kyllingruller

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Disse friterte mexicansk inspirerte kyllingtortillaene er barnas favoritt. På grunn av fasongen kalles de også flautas, som betyr fløyter. Her har vi beregnet 2 ruller per porsjon.

Fremgangsmåte

Guacamole:
Del chili i to på langs og fjern stilk, frø og skillevegger. Finhakk chilien. Skjær tomat og løk i terninger. Fres alt i en varm stekepanne med olje.
Varier gjerne mengde chili ut ifra hvor sterkt du ønsker at det skal være. Dette er spesielt viktig å ta hensyn til om maten skal serveres til barn.
Rens kylling fri for skinn og bein. Riv kyllingkjøttet i mindre biter og ha det i pannen sammen med grønnsakene. Stek til kjøttet er varmt. Bland inn koriander.
Fordel et par skjeer med kjøtt- og grønnsaksblanding på midten av hver tortilla. Rull dem sammen til fløytefasong og fest med tannstikke i skjøten slik at de holder fasongen.
Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til side og ta ut steinen. Mos avocado med en gaffel og press over limesaft. Bland most avocado sammen med de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Vær forsiktig når du fjerner steinen. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
Varm olje i en dyp gryte og friter rullene til de er sprø og har en lys gyllen farge, 2-3 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.
Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking.
Server kyllingrullene med guacamole og rømme.