Fondue

Fondue

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fondue kommer i flere former, men det de har til felles er at de tilberedes i en kjele på bordet over en flamme! Med vår kjøttfondue og alt det gode tilbehøret sitter man lenge ved bordet og nyter både maten og gjestene!

Fremgangsmåte

Varm oljen til 180 °C i en fonduegryte på kokeplaten. Gryten bør ikke være mer enn 3/4 full.
Dypp en tresleiv ned i gryten for å sjekke at oljen er varm nok. Bruser det rundt sleiva er oljen varm nok.
Flytt gryten over på varmestativet og reguler brennerne underveis slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet.
Stikk kjøtt og grønnsaker på fonduegafler og stek dem i den varme oljen. Hvor lenge du lar de stå er avhengig av type kjøtt og hvor godt stekt du liker det.
Server med noen gode sauser og en god salat til hvis ønskelig.