Ingredienser
Lett og luftig Focaccia med med smak av hvitløk og cheddar. Passer perfekt til suppe eller til en pastarett.
Fremgangsmåte
-
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell melken/vannet på 37 °C over gjæren og rør ut.
-
Tilsett smeltet smør, salt, honning og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Tilsett mer hvetemel hvis nødvendig. Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted.
-
Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm).
-
Riv eller finhakk hvitløksbåtene og rør dem inn i smøret. Smør smøret utover deigen og strø over revet cheddar.
-
Dekk formen med plast og etterhev i ca. 20 min. Stek brødet ved 200 grader i ca. 30 minutter.