Fiskesuppe med reker

Fiskesuppe med reker

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fiskesuppe handler om gode råvarer i god kraft. Denne oppskriften med laks, torsk og reker er en god suppe som passer til hele familien.

Fremgangsmåte

Lag sausen ved å smelte smøret, røre inn hvetemelet og spe med melken. Hold sausen varm.
Skjær laks og torsk i terninger, og finhakk persille og gressløk.
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
Finhakk løk og skjær resten av grønnsakene i strimler.
Kok opp fiskebuljong, tilsett grønnsakene og kok i 1 minutt.
Tilsett sausen, og smak til med salt og pepper.
Kok opp og tilsett fisk og tomat.
Sett ned varmen og la suppen koke til fisken er ferdig.
Tilsett reker helt til slutt, kok opp og bland forsiktig.
Ha i lakserognen og server suppen straks.