Fiskegryte (DNT)

Fiskegryte (DNT)

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

I Norge har lange tradisjoner for å konservere fisk. Røkt, tørket og saltet fisk er gode turkompanjonger, og man trenger bare litt for å sette smak på en ellers mild rett. Både konservert og fersk, selvfanget fisk kan brukes i denne gryta.

Fremgangsmåte

Kok makaroni som anvist på pakken, tilsett grønnsakene på slutten og kok de møre samtidig. Sil av og ta vare på kokevannet.
Bland suppepulveret med kokevannet fra makaroni og grønnsaker og kok videre som anvist på pakken. Bland inn makaroni og grønnsaker, og eventuelt fisk.
Bland tørt brød, og evt knust knekkebrød, med litt smør, salt og pepper og stek det gyllent i pannen.
Server gryta med krønsj på toppen.
FRA NATUREN: Sommer: Sukkertang, rød kløver og selvfisket fisk. Høst: Sukkertang og selvfisket fisk.

Tips:

Har du tørt brød i sekken, så skjær det i små biter og rist i panne med smør – godt som topping!