Ingredienser
I Norge har lange tradisjoner for å konservere fisk. Røkt, tørket og saltet fisk er gode turkompanjonger, og man trenger bare litt for å sette smak på en ellers mild rett. Både konservert og fersk, selvfanget fisk kan brukes i denne gryta.
Fremgangsmåte
-
Kok makaroni som anvist på pakken, tilsett grønnsakene på slutten og kok de møre samtidig. Sil av og ta vare på kokevannet.
-
Bland suppepulveret med kokevannet fra makaroni og grønnsaker og kok videre som anvist på pakken. Bland inn makaroni og grønnsaker, og eventuelt fisk.
-
Bland tørt brød, og evt knust knekkebrød, med litt smør, salt og pepper og stek det gyllent i pannen.
-
Server gryta med krønsj på toppen.
-
FRA NATUREN: Sommer: Sukkertang, rød kløver og selvfisket fisk. Høst: Sukkertang og selvfisket fisk.