Fiskegrateng

Fiskegrateng

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne retten kan du godt gjøre klar dagen i forveien. Da har du en kjapp middag som du bare trenger å varme opp - fint for travle hverdager!

Fremgangsmåte

Hvit saus
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen. Spe med melk, litt om gangen, til du får en glatt og klumpfri saus.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke under omrøring i ca 5 minutter. Smak til med salt og revet muskatnøtt.
Grateng
Sett ovnen på 180 °C.
Kok makaroni etter anvisningen på pakken
I fiskegrateng kan du benytte alle typer fisk og den kan være både rå, kokt og stekt. Frys ned alle fiskerestene du får etter fiskemiddager og ta dem opp når du skal lage grateng. En fin måte å unngå matsvinn på. Skjær fisken i biter.
Bland sausen sammen med fisk, makaroni og lett sammenpiskede egg. Hell blandingen over i en smurt ildfast form, ca 20 x 30 cm. Dryss over strøkavring og stek formen i ca 40 minutter.
Når det gjenstår 15 minutter av steketiden, strør du revet ost på toppen av gratengen.
Serveres gjerne med kokte poteter og råkost laget av revet gulrot, revet rå rødbeter og litt appelsinjuice. I tillegg er det godt med smeltet smør eller rømme/kesam ved siden av fiskegratengen.

Tips:

Hvit, mager fisk er sammen med melk og meieriprodukter den største kilden til jod i det norske kostholdet. Å spise fiskegrateng er derfor en ypperlig måte å sikre jodinntaket på.