Ingredienser
Dette er en god gammel tradisjonsrett som kanskje ikke blir laget så ofte. Ferskt kjøtt og suppe er en smakfull rett som kan serveres i flere anledninger.
Fremgangsmåte
-
Kok opp vann og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av.
-
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1.5 time. Skum godt av fettet med en øse.
-
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fin opp. Ha grønnskaene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre – ca 10 minutter
-
Mens grønnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen.
-
Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering. Server med løksaus eller sursøt saus uten løk.