Ingredienser
Luftige, nybakte boller med krem hører fastelavn til! Disse saftige og myke fastelavnsbollene serveres med krem, syltetøy og melisdryss. Oppskriften gir 16 boller.
Fremgangsmåte
-
Ha alle ingrediensene i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 30 minutter.
-
Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1½ time.
-
Del deigen i 16 like store emner og trill dem til boller. Legg bollene på et bakepapirkledd bakebrett og la dem etterheve under et klede i 1 time.
-
Varm opp stekeovnen til 175 °C. Pensle bollene med sammenvispet egg, og stek dem i 20 minutter. Avkjøl bollene på rist.
-
Pisk kremfløte og sukker til krem. Del de avkjølte bollene i to. Ha på syltetøy etter ønske og krem på bunnen, og legg på toppen. Dryss over melis før servering.