Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Luftige, nybakte boller med krem hører fastelavn til! Disse saftige og myke fastelavns­bollene serveres med krem, syltetøy og melisdryss. Oppskriften gir 16 boller.

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 30 minutter.
Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1½ time.
Del deigen i 16 like store emner og trill dem til boller. Legg bollene på et bakepapirkledd bakebrett og la dem etterheve under et klede i 1 time.
Varm opp stekeovnen til 175 °C. Pensle bollene med sammen­vispet egg, og stek dem i 20 minutter. Avkjøl bollene på rist.
Pisk kremfløte og sukker til krem. Del de avkjølte bollene i to. Ha på syltetøy etter ønske og krem på bunnen, og legg på toppen. Dryss over melis før servering.