Kokos- og ananaskake i form

Kokos- og ananaskake i form

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Drøm dere bort til tropiske strøk med smaker av kokos og ananas! Denne kaken er lett å lage og lett å like – og perfekt å dele med andre.

Fremgangsmåte

Bunn
Varm ovnen til 200 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen vekselsvis med melken (ikke rør for mye). Bre røren jevnt utover i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 20 minutter. Overflaten skal bli lett gyllen og virke litt fast.
Forbered toppingen mens kaken steker. Smelt smøret i en liten kasserolle og rør inn sukker, vaniljesukker kokos og egg. La det få et raskt oppkok under omrøring.
Sil laken av ananasen, la de få renne godt av seg. Dynk gjerne kaken med laken.
Hakk ananasen i små biter og fordel bitene jevnt utover kaken. Bre over kokostoppingen og stek kakene videre i cirka 12 minutter, eller til overflaten er gyllen og stekt. Avkjøl kaken og skjær den i pene firkanter før servering.
Serveres gjerne med litt myk pisket krem.