Ingredienser
Drøm dere bort til tropiske strøk med smaker av kokos og ananas! Denne kaken er lett å lage og lett å like – og perfekt å dele med andre.
Fremgangsmåte
- Bunn
-
Varm ovnen til 200 grader og kle formen med bakepapir. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen vekselsvis med melken (ikke rør for mye). Bre røren jevnt utover i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 20 minutter. Overflaten skal bli lett gyllen og virke litt fast.
-
Forbered toppingen mens kaken steker. Smelt smøret i en liten kasserolle og rør inn sukker, vaniljesukker kokos og egg. La det få et raskt oppkok under omrøring.
-
Sil laken av ananasen, la de få renne godt av seg. Dynk gjerne kaken med laken.
-
Hakk ananasen i små biter og fordel bitene jevnt utover kaken. Bre over kokostoppingen og stek kakene videre i cirka 12 minutter, eller til overflaten er gyllen og stekt. Avkjøl kaken og skjær den i pene firkanter før servering.
-
Serveres gjerne med litt myk pisket krem.