Yoghurtvafler med hjemmelaget syltetøy
Vafler er alltid en suksess – særlig når de serveres med nylaget syltetøy.
60+ min
Enkel
Tips!
Bruk en skarp kniv og skjær tynne skiver på langs, nesten inn til kronbladet til jordbærene. Trykk lett på jordbæret slik at det danner seg en fin vifteform.
Slik gjør du
- 1Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten klumper med mel.
- 2Rør inn yoghurten og eggene, og tilsett smeltet smør. La røren svelle i ca. 30 minutter.
- 3Smør vaffeljernet lett med smør og stek vaflene på middels varme til de er gyllenbrune. Legg vaflene på rist under et kjøkkenhåndkle etter steking.
- 1
Hjemmelaget jordbærsyltetøy:
- 1La bærene småkoke sammen med sukker i ca. 5 minutter.
- 2Mos bærene, eller kjør dem med stavmikser dersom du vil ha mindre biter. Dersom du synes syltetøyet blir for flytende, kan du sile av litt av saften. Avkjøl syltetøyet og server det temperert til vaflene.
- 3Server nystekte vafler med hjemmelaget jordbærsyltetøy, brunost og rømme til.
- 1