Små vannbakkels
Synes du vanlige vannbakkels kan være litt i det mektigste laget? Prøv vår miniversjon. En fin og god liten munnfull.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Sett stekeovnen på 220 °C.
- 2Kok opp vann og smør i en kjele. Tilsett melet og rør til deigen løper sammen og slipper kjelebunnen.
Avkjøl deigen litt og rør i ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren før du har i det neste. - 3Sett deigen med skje på smurt stekeplate eller bruk spøytepose og "sprut" på kakene. Stek vannbakkels midt i stekeovn i ca 20 minutter. Vær forsiktig med å åpne stekeovnsdøra før det er gått 15 minutter.
- 4Når kakene er ferdige, kan de gjerne stå i ovnen med ovnsdøra oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for rask. Avkjøl og oppbevar på rist.
Kokkens tips: Fyll vannbakkelsene like før de skal spises ellers blir de lett bløte. - 5Visp fløten og vaniljesukker til luftig krem. Del bakkelsene i to med en skarp kniv og fyll dem med kremen. Dryss over melis før servering.
- 1