Clafoutis med moreller

Clafoutis er en lettvint og lekker fransk dessert i form av en ovnspannekake. En tradisjonell clafoutis lages med kirsebær eller moreller, og toppes gjerne med et fint melisdryss.

60+ min
Enkel
Clafoutis med moreller

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 180 °C.
    2. 2
      Sikt mel og vaniljesukker i en bolle, og tilsett sukker og salt. Visp inn melken.
    3. 3
      Tilsett eggene og visp til du får en klumpfri røre. Rør til slutt inn smeltet smør.
      La røren stå i ca. 30 minutter.
    4. 4
      Smør en paiform med litt smør.
    5. 5
      Ta ut stenene fra morellene og fordel dem i formen. Stek i ovnen i ca. 5 minutter til morellene har blitt myke.
    6. 6
      Hell røren i formen til den så vidt dekker morellene. Stek videre i ovnen i 20–30 minutter.
    7. 7
      Avkjøl noe og dryss over melis før servering.