Clafoutis med blåbær
Clafoutis er en lettvint og lekker fransk dessert i form av en ovnspannekake. Den smaker nydelig med blåbær, men bruk gjerne de bærene du har liggende i fryseren.
60+ min
Enkel
Tips!
Her har vi pyntet clafoutisen med viltvoksende spiselige geitramsblomster, plukket rett utenfor døren.
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- 2Tin og sil blåbærene dersom du bruker frosne bær. Smør en ildfast form med smør/margarin eller spray den med formfett. Dekk bunnen av formen med blåbær.
- 3Pisk egg og sukker i en kjøkkenmaskin i 4 minutter til en lett og luftig masse. Bland i smeltet smør, vaniljesukker og salt. Tilsett hvetemel og melk/kremfløte litt etter litt. Fortsett å piske til du har en fin og glatt røre.
- 4Hell røren over blåbærene. Stek clafoutisen i stekeovnen i ca. 40 minutter. Clafoutisen skal være fast i midten når den er ferdig stekt.
- 5La clafoutisen bli litt avkjølt før du deler den i serveringsstykker. Dryss gjerne litt vaniljesukker eller melis over, og server med nypisket krem til.
- 1