Crispy fish sandwich

Crispy fish sandwich

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Når tiden er knapp og sulten er stor, er det perfekt med sandwich til middag. Denne varianten med sprø fisk og karridressing bør prøves!

Fremgangsmåte

Tilbered fisken og baguetten etter anvisning på pakken.
Lag rødkålsalaten: Finsnitt kålen og massér den med sitronsaft og litt av saltet til den blir mykere. Bland kålen med revet eple, og tilsett salt og eventuelt anis. La salaten renne av seg mens du tilbereder resten av retten.
Bland karri i majonesen og smak til med sitron, salt og pepper.
Del baguetten/ciabattaen i to på langs. Smør begge halvdelene med karridressing. Legg på salatblader, fisk, rødkålsalat, gulrotbånd og koriander.
Crunchy over-natten-ciabatta
Bland sammen alle ingrediensene til en deig. Legg deigen tildekket i en firkantet form eller plastboks med lokk. Hev den i 30 minutter. Fold hjørnene av deigen inn mot midten og hev den i 30 minutter til.
Nå er deigen smidig nok til at du kan løfte den på midten, strekke den og legge den ned i bollen igjen. Gjenta dette et par ganger. La deigen heve i enda 30 minutter og sett den så i kjøleskapet over natten.
Neste morgen helles deigen med oversiden ned på et godt melet underlag. Deigen er fuktig og klissete å jobbe med, så dekk en kniv med olje eller mel før du skjærer deigen i fire like store emner.
Rull de fire leivene over på et bakepapir. Legg over et håndkle og la ciabattaene heve til dobbel størrelse i ca. 1 time. Støtt gjerne opp sidene ved å legge aluminiumsfolie formet som pølser under bakepapiret mellom ciabattaene.
Forvarm stekeovnen til 230 °C. Sett en liten ildfast bolle med vann i ovnen, dette skaper damp slik at ciabattaene holder seg myke. Stek ciabattaene i ca. 40 minutter til de er gyllenbrune.