Ingredienser
Denne gode desserten som restauranter gjerne har på menyen, smaker utrolig godt og er enkel å lage hjemme.
Fremgangsmåte
-
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.
-
Avkjøl melkeblandingen.
-
Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
-
Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca 1/3 av formene.
-
Stek i ovn på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.
-
Tips: Du kan også bruke en brenner hvis du har det.