Chicken Sandwich Burger

Chicken Sandwich Burger

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Prøve denne kyllingburgeren der vi har byttet ut det typiske burgerbrødet med grovbrød.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.
Stek burgerne i en stekepanne, grillpanne eller på grillen på høy varme. Ca. 2 minutter på hver side, eller 3 minutter for godt stekt. Snu burgeren jevnlig. La cheddaren smelte deilig inn i burgeren. Ta burgeren ut av pannen og la den hvile i ca. 1 minutt.
Press hvitløksbåtene med en kniv, slik at de knuses lett. Gni Gullkornbrød-skivene inn med hvitløken, og hell forsiktig over litt olivenolje – bruk gjerne en skje for best kontroll. Stek skivene på en rist i ovnen i ca. 3–5 minutter, eller til skivene er sprø og fine.
Sprøstek baconskivene og la dem ligge på litt papir for at stekefett trekkes ut. Skjær avokadoen og bifftomaten i fine skiver, fjern gjerne stilken før tomaten skjæres i skiver.
Ketchup smøres godt på den stekte skiven Gullkornbrød som skal være nederst i sandwichen. Legg en neve med babyspinat på, sammen med to skiver bifftomat, før den perfekt stekte burgeren med cheddar plasseres oppå. Topp burgeren med skivet avokado, 2 skiver sprøstekt bacon og den siste stekte skiven med Gullkornbrød som er smurt inn med barbecuesaus.