Chicken Salsa Burger

Chicken Salsa Burger

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En deilig kyllingburger med tortillachips og hjemmelaget tomatsalsa.

Fremgangsmåte

Stek burgerne i en stekepanne, grillpanne eller på grillen på høy varme. Ca. 2 minutter på hver side, eller 3 minutter for godt stekt. Snu burgeren jevnlig. La cheddaren smelte deilig inn i burgeren. Ta burgeren ut av pannen og la den hvile i ca. 1 minutt. Del burgerbrødet i to. Stek siden som skal mot burgeren i en tørr panne for å karamellisere brødet. Gjør du dette så trekker det ikke så mye dressing inn i brødet.
Del avokadoen og skjær den i skiver. Gni burgerbrød-bunnen godt inn med chipotle saus. Legg på et godt lag med ruccola og avokado, før burgeren legges på og toppes med den herlige hjemmelagde tomatsalsaen og tortillachips. Burgerbrødlokket smøres med chipotle saus og plasseres oppå.
Hjemmelaget tomatsalsa:
Fjern stilkfestet på tomatene. Del tomatene i to og fjern innmaten. Skjær alle tomatene i små biter. Finhakk chili hvor frø er fjernet, grønn paprika og rødløk. Bland alt sammen, tilsett olivenolje og smak til med salt og litt sukker eller flytende honning.
Hakket koriander blandes til slutt godt inn. La gjerne salsaen stå på kjøkkenbenken mens burgerne tilberedes, da setter smaken seg ordentlig.
Server burgeren med hjemmelaget tomatsalsa og tortillachips til.