Ingredienser
Calzone er en enkel og smakfull variant av pizza. Oppskriften rekker til 4 calzoner.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 250 °C.
-
Bland posen med pizzabunn med lunkent vann (ca. 40 °C). Elt deigen godt sammen og dekk til med plastfolie eller et klede mens sausen tilberedes.
-
Stek kjøttdeigen, dryss pizzafyll-pulveret over kjøttet og bland godt. Rør inn vann og la det småkoke i 5 minutter.
-
Del deigen i fire like store emner, og kjevle dem ut til sirkler (ca. 25 cm i diameter). Legg kjøttfyll og ost på den ene halvdelen av sirkelen, men la det være litt kant igjen slik at det er mulig å brette pizzaen sammen.
-
Pensle med sammenvispet egg rundt kanten, og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett, bruk gjerne en gaffel. Pass på at det er minst mulig luft mellom fyllet og deigen.
-
Pensle med egg på toppen av hver calzone, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek dem i stekeovnen i ca. 20 minutter.