Burger med karamellisert løk og burgerdressing

Burger med karamellisert løk og burgerdressing

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skrell og skjær løken i cirka 1 cm tykke skiver. Varm en stor stekepanne og tilsett en god klatt smør og litt olje. Ha i løken når smøret har smeltet. Stek løken over middels lav varme.
La løken få god tid slik at resultatet blir saftig, bløt og sødmefull løk. Rør med jevne mellomrom. Virker løken litt tørr mot slutten av steketiden – kan du gjerne tilsette en liten skvett med vann fremfor mere fett.
Tilsett en god klype sukker, og gjerne noen dråper balsamicoeddik mot slutten av steketiden.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.
Pensle burgerne, her har vi brukt saftige big juicy burgere, med litt olje og grill eller stek dem over høy varme, cirka 3-4 minutter på hver side. Legg på osten mot slutten av grillingen/stekingen.
Varm brødene og legg på dressing, salat, burger med ost og saftig løk på toppen.

Tips:

Burgerne kan selvfølgelig toppes med det du liker best selv, og litt stekt bacon i tillegg er jo også veldig godt. Del hamburgerbrødene og varm dem raskt på den varme grillen til brødene har fått god farge på snittflaten.