Ingredienser
Myke små rundstykker satt sammen som et lite juletre, er perfekt til frokosten eller julebrunsjen.
Fremgangsmåte
-
Start med å lage urteolje: Mos hakkede urter, hvitløk og olje sammen i en morter eller med en stavmikser.
-
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melken og varm opp blandingen til ca. 30 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell væsken over. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett alt det tørre og olivenolje.
-
Arbeid deigen til en jevn og smidig deig i 10–15 minutter. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse.
-
Kna deigen godt sammen på et lett melet bakebord. Del deigen i 22 like store emner, og trill ut fine, små boller. Kle et stekebrett med bakepapir og plasser bollene tett inntil hverandre i en formasjon som ligner et juletre (la det være litt luft mellom bollene, men ikke mer en at de vil vokse inn i hverandre under heving og steking). Dekk til med plastfilm og la rundstykkene etterheve i ca. 40 minutter.
-
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl brytebrødet først på stekebrettet og deretter videre på rist. Pensle eller drypp urteoljen over brødet før servering.