Brente mandler

Brente mandler

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Ingen jul uten en runde eller to med brente mandler.

Fremgangsmåte

Skyll mandlene og ha dem i en vid kjele eller stekepanne sammen med melis og vann. Kok opp på middels varme under omrøring. Når sukkeret begynner å krystalliserer seg og mandlene er dekket av et tynt lag karamell, er det viktig å røre hele tiden.
Trekk kjelen/pannen til side og rør inn smøret og en god klype knust flaksalt.
Hell mandlene utover et bakepapirkledd stekebrett, og dra eventuelt mandlene fra hverandre med to gafler. Avkjøles helt før de fylles over på pene glass eller i kremmerhus klar til å gis bort som julegave.
PS! Hvis du lager dobbel porsjon bør du lage det i flere omganger, da har du bedre kontroll på karamelliseringen.

Tips:

Som en liten tvist kan du drysse litt knust chili eller malt ingefær over de nybrente mandlene.