Blue Cheese Burger

Blue Cheese Burger

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fremgangsmåte

Blåskimmelsaus:
Start med å lage karamellisert rødløk. Skrell løken, del den i to og skjær i tynne skiver. Varm smør og olje i en stekepanne og tilsett løken. Når løken begynner å bli brun, det tar ca. 10 minutter på medium varme, tilsettes sukker. Bland alt godt sammen. Ha til slutt i balsamicoeddik og salt. Rør godt og la småkoke til løken er helt myk og kremete. Sett til side mens du lager blåskimmelsausen.
Ha blåmuggost, crème fraîche, olje og litt soyasaus i en skål. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen. Klipp til slutt i gressløk etter smak.
Begynn med å steke baconet, deretter steker du burgerne i baconfettet i en stekepanne/grillpanne på høy varme. Ca. 2 minutter på hver side, eller 3 minutter for godt stekt. Snu burgeren jevnlig. Ta burgeren ut av pannen og la den hvile i ca. 1 minutt. Del burgerbrødet i to. Stek siden som skal mot burgeren i en tørr panne for å karamelisere brødet. Gjør du dette så trekker det ikke så mye dressing inn i brødet.
Legg en neve med feldsalat på burgerbrødbunnen, plomme i fine skiver og et par spiseskjeer med karamellisert rødløk, før burgeren plasseres på.
Topp burgeren med blåskimmelsaus og 2 skiver sprøstekt bacon før burgerbrødlokket legges på toppen av mesterverket. Sticky Fingers Real Boss Sauce kan smøres på bunnen om ønskelig.