Biff med soppsaus og salt- og rosmarinbakte poteter

Biff med soppsaus og salt- og rosmarinbakte poteter

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En biffrett kan både være til hverdag og fest. Denne retten har en enkel hjemmelaget saus.

Fremgangsmåte

Soppsaus:
Stek oppkuttet sopp og løk i smør. Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt og pepper.
Vask potetene godt og legg dem på et bakepapir i en ildfast form. Ha over salt og rosmarin. Ovnsbak potetene på 200°C i ca 20 minutter. Legg inn tomatene de siste fem minuttene.
Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre til ønsket ”stekegrad”. La kjøttet hvile noen minutter når det er ferdig.