Biff med honningbakte rotgrønnsaker og fetakrem

Biff med honningbakte rotgrønnsaker og fetakrem

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skrell og kutt grønnsakene i staver. Fordel grønnsakene på fire ark med bakepapir og ha litt honning og salt over. Pakk sammen og sett i ovnen på 200°C i ca 20 minutter.
Bland ingrediensene til fetakrem.
Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre til ønsket "stekegrad".
La biffene hvile noen minutter i pannen etter ønsket steketid, og server med rotgrønnsaker og fetakrem.

Tips:

Steketider for biff som er ca. 2 cm tykk: Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side. Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.