Biff fajitas

Biff fajitas

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne saftige fajitasen erstatter enkelt den klassiske fredagstacoen! Server med frisk tomatsalsa, guacamole, rømme og frisk koriander.

Fremgangsmåte

Begynn med salsaen. Finhakk løk, chili og hvitløk og fres det mykt i en ­middels varm stekepanne. Tilsett hermetiske tomater, sukker og eddik. La sausen putre i 10–15 minutter.
Del tomatene og fjern kjernen. Skjær tomatkjøttet i terninger og rør inn tomater, hakket frisk koriander og salt.
Varm ovnen til 220 grader. Rens og skjær løk, paprika og hvitløk i tynne strimler.
Krydre biffstrimlene med salt og pepper og stek strimlene over høy varme i en stekepanne (stek i flere omganger så kjøttet ikke avkjøler pannen – og begynner å koke). Hell alt over på en tallerken så lenge.
Stek grønnsakene myke og gylne over middels høy varme. Rør inn biffkjøttet (få med all kjøttkraft som har samlet seg på tallerkenen) og krydderblandingen. Vend alt godt sammen.
Fordel blandingen på tortillaene. Topp med revet ost og rull tortillaen godt sammen så fyllet holdes på plass.
Legg de fylte tortillaene i en ildfast form, topp med salsaen og revet ost. Gratiner i ovn i 10–15 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø.
Serveres med frisk tomatsalsa, og for eksempel guacamole, rømme, jalapeno og frisk koriander.
Har du rester igjen, passer det godt til Pinsa med biffstrimler

Tips:

Lag ekstra porsjoner – få ekstra god restemat!