Biff chop suey

Biff chop suey

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Chop suey betyr «blandede biter» og er en klassisk kinesisk rett. Den aromatiske sausen blandet med biff, nudler og et rikt utvalg av grønnsaker gir en sunn og god middag for hele familien.

Fremgangsmåte

Marinade
Start med å lage marinade. Finhakk hvitløken og bland den med woksaus og olje. Legg biffstrimlene imarinaden og la kjøttet marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Del brokkolien i buketter og sjampinjongen i båter. Skjær løken i strimler og vårløken i ca. 4 cm lange biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Ha litt olje i en wokpanne eller stekepanne. Ta kjøttet ut av marinaden – men ta vare på resten av marinaden, den skal brukes i sausen. Stek biffstrimlene på høy varme i 2 minutter. Legg kjøttet over på en tallerken og sett det til side.
Varm opp 5 dl vann, resten av marinaden fra kjøttet og sukker i en gryte. Kok opp under omrøring. Bland maisenna ut i 2 ss kaldt vann, og hell jevningen i den varme sausen under omrøring. La sausen få et oppkok og trekk gryten bort fra varmen.
Pisk eggene lett. Varm opp en liten stekepanne med 1 ss olje. Hell blandingen i stekepannen og stek til eggemassen har stivnet. Kutt omeletten i tynne strimler.
Stek løk og gulrot i wok- eller stekepannen i 2 minutter under omrøring. Ha deretter i resten av grønnsakene i følgende rekkefølge: sjampinjong, brokkoli, sukkererter og vårløk. Rør hele tiden. La det frese i 3 minutter når alle grønn-sakene har kommet i pannen. Tilsett biff og eggnudler og bland det sammen.
Ha sausen over grønnsakene, biff og nudler og bland det godt sammen.
Server chop suey toppet med strimlet omelett. Retten kan også serveres uten omelett. Smakfull er den uansett.