Barnas 17. mai-kake

Barnas 17. mai-kake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Lag en barnlig og glad 17. mai-kake med et eget barnetog! Figurene er enklere å lage enn det ser ut til!

Fremgangsmåte

Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren straks i smurt kakeform, 24 cm i diameter, og stek kaken i ovnen ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk hvert lag med melk eller fløte. Legg den nederste bunnen på serveringsfatet.
Dekk kakebunnen med halvparten av syltetøyet. Pisk 4 dl krem og bland i bananskiver. Fordel halvparten av banankremen på bunnen. Legg den andre bunnen over og fordel syltetøy og banankrem på den. Legg til sist over den tredje kakebunnen med snittsiden opp.
Pisk 2 dl kremfløte og dekk topp og sider av kaken med kremen. Kjevle ut marsipanen. Kjevle en rund leiv som dekker topp og sider. Marsipan som er til overs brukes til figurene. Rull leiven over på kjevlet og løft den forsiktig over på kaken. Strekk forsiktig i marsipanen på sidene for å unngå folder i den.
Kjevle ut rester av marsipanen og trykk ut små rundinger. Skjær ut et snitt i rundingen (blir en trekant). Den lille trekanten kan trilles til hoder. Vikle sirklene til et kremmerhus. Lim dem sammen med eggehvite og sett dem med spissen opp.
Bruk hvitløkpresse og lag "hår" av marsipanen. Legg en liten klump marsipan i pressen og press ut tynne strimler.
Trill små kuler og lim dem på med eggehvite. Fest "håret" med eggehvite. Klem skjørtene i folder nede, da vil de også stå bedre.
Vi har brukt gelétuber i forskjellige farger til å pynte med. Håret pensles med konditorfarge.