Bananmuffins med crunchy topping

Bananmuffins med crunchy topping

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Disse grove bananmuffinsene er laget uten sukker, og er perfekt å spise til frokost med litt gresk yoghurt, eller som et sunnere alternativ på farten! Granolatoppingen gir de ekstra crunch og god nøttesmak. Bruk de nøttene og frøene du har for hånden.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C.
Kjør havregryn i en blender eller foodprosessor til du får havremel.
Skrell bananene og mos de med en gaffel.
Ha havremel, bananer, kanel, kardemomme og egg i en bolle og rør sammen.
Smelt 3 ss smør i en kasserolle. Ha 2 ss av smøret i røren og bland godt.
Lag granola ved å grovhakke nøttene og frøene. Ha det over i kasserollen med det resterende smeltede smøret. Tilsett flytende honning og rør om.
Fordel muffinsrøren i 6 store former. Topp med en spiseskje granolablanding.
Stek muffinsene i ovnen i ca. 20–25 minutter.

Tips:

Jo mer modne bananer du bruker, jo søtere blir muffinsene. Du kan også tilsette litt brunt sukker for en enda søtere variant.