Bakt søtpotet med biffstrimler

Bakt søtpotet med biffstrimler

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Her er det ovnsbakte søtpoteter toppet med smaksrik biffsnadder og bearnaisesaus. Server retten sammen med asparges innhyllet i bacon for et skikkelig festmåltid.

Fremgangsmåte

Forvam stekeovnen til 200 °C.
Vask og skrubb søtpotetene. Stikk flere hull over hele poteten med en gaffel. Bak potetene i stekeoven i ca. 1 time.
Surr tre asparges inn i hver baconskive, og fest baconet med en tannpirker. Stek baconsurret asparges i flytende Melange i en stekepanne på medium varme til baconet er sprøtt, i ca. 10 minutter.
Skjær løken i tynne skiver og stek den myk i stekepannen. Stek finhakket chili sammen med løken på slutten, og ta det ut av pannen. Stek sjampinjong i skiver i stekepannen og ta det ut av pannen.
Krydre biffstrimlene med salt og pepper. Stek kjøttet i stekepannen på høy varme, men stek det i 2–3 omganger slik at du ikke har for mye kjøtt i pannen på en gang. Ha biffstrimler, løk, chili og sopp tilbake i stekepannen og bland det godt.
Varm bearnaisesausen etter anvisning på pakken.
Lag et snitt på langs på toppen av søtpoteten, og klem poteten på sidene slik at den åpner seg. Fyll søtpoteten med biffstrimler og topp med saus.
Server bakt søtpotet med baconsurret asparges til.