Bakt rødbetmos

Bakt rødbetmos

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bakt rødbetmos
Skrell rødbetene og del dem i grove kløfter. Skrell og knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven. Skrell og grovhakk løken. Bland rødbeter, løk, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form. Formen må ikke være for stor, rødbetene bør ligge tett i tett. Krydre godt med salt og pepper og vend det hele godt sammen. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak rødbetene i ovn ved 200 °C i ca. 45 minutter, eller til rødbetene er helt møre.
Bruker du sous vide rødbeter, er disse ferdig skrelt og de trenger kortere tid i ovnen.
Fjern timianstilkene og kjør rødbetene sammen med all saften som er i formen i en hurtigmikser til en jevn puré. Juster smaken med salt og pepper om nødvendig.

Tips:

Rødbeter avgir mye farge. Bruk gjerne engangshansker eller plasthansker når du jobber med skrelte rødbeter. En plastfjøl som er enkel å rengjøre er lurt å bruke når rødbetene skal skjæres i kløfter.