Bacalao (DNT)

Bacalao (DNT)

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

På tur i fjellet, eller langs sjøen? Fiske kan du uansett. Har du ikke fiskelykke så er klippfisk lett å bære i sekken. Men du finner også deilig ferdig bacalao i proviantlageret. Med litt ekstra tomater, linser og grønnsaker blir bacalaoboksen middag til flere.

Fremgangsmåte

Ha røde linser og tomat i en gryte og kok linsene i 12–15 min, til de er møre.
Tilsett bacalao og grønnsaker og varm opp til ønsket temperatur, juster konsistensen med vann. Smak til med salt og pepper.
Har du selvfisket fisk? Rens, del og legg den i gryta, og la den trekke i noen minutter sammen med Bacalaoen.
Topp med chili og oliven.
FRA NATUREN: Sommer: Kløverblomster, sukkertare og selvfisket fisk. Høst: Selvfisket fisk og bergmynte.

Tips:

Gryta kan bygges ut ytterligere med mer grønnsaker, bønner eller byggryn. Server med brød eller knekkebrød og smør.